Marintmiljø: Senter for Oljevern og marint miljø

ENG

NO

Redigert:3/26/2020

Når du besøker marintmiljo.no setter vi informasjonskapsler (“cookies”) i nettleseren din. Det kan også hende vi deler disse opplysningene med leverandører (tredjeparter). Du har rett til å vite hvilke personopplysninger vi samler inn, hvem vi deler dem med og hvorfor, og du har rett til å bli innsyn i disse, til å rette dem hvis de er feil og å bli slettet eller glemt om du skulle ønske det.

marintmiljo.no

Å bruke tjenestene eller lese innholdet på marintmiljo.no krever ikke innlogging eller registrering. Vi samler eller lagrer derfor i utgangspunktet ikke personlige opplysninger om deg når du besøker marintmiljo.no for å lese innhold.

Vårt statistikkverktøy Google Analytics har tilgang til bevegelsesmønstre på nettstedet, men kobler ikke dette til en IP-adresse (se “Informasjonskapsler” og “Tredjeparter som får tilgang til opplysninger” for mer informasjon om lagring). Vi er også oppmerksomme på at du blir tilordnet en identifikasjonsnøkkel i Google Analytics, men vi kan ikke koble denne til deg som individ.

Spørreundersøkelsene fra Task Analytics (se “Informasjonskapsler” og “Tredjeparter som får tilgang til opplysninger” for mer informasjon om lagring) samler svarene du gir på undersøkelsen, men oppbevarer ingen data om deg.

Vi bruker eksterne tjenester for å forvalte nettstedet vårt, Algolia som driver Havsøk og Sanity.io som er vårt publiseringssystem (se også “Tredjeparter som får tilgang til opplysninger”). Algolia bygger en søkelogg så vi lett kan vite om Havsøk gir deg resultatene du trenger. Sanity viser deg tekstinnhold og bilder. Disse tjenestene kan se din IP-adresse og lagrer data i EU.

Rettigheter

Personopplysningsloven gir alle registrerte rett til å kreve opplyst hvilke personopplysninger som er registrert om deg. Du har også krav på at uriktige, ufullstendige, eller opplysninger det ikke er adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert.

For spørsmål du måtte ha om vår behandling av dine personopplysninger kan du kontakte oss via post@marintmiljo.no, så imøtekommer vi dine krav i løpet av 30 dager fra henvendelsen er mottatt.

Slik klager du

Mener du at vi har behandlet din persondata på en uetisk, ulovlig eller uaktsom måte har du lov til å klage. Klagen kan stiles til Datatilsynet i Norge. De har laget en enkel guide til å klage på personvernbrudd som kan være til hjelp.

Tredjeparter som får tilgang til opplysninger fra marintmiljo.no

  • Leverandøren Google Analytics bruker vi til webstatistikk. Her finner du deres personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy. Informasjonskapslene vi bruker fra denne leverandøren er _ga og _gat, data blir lagret i EU.
  • Leverandøren Algolia bruker vi til søk. Her finner du deres personvernerklæring: https://www.algolia.com/policies/privacy/. Informasjonskapslene vi bruker fra denne leverandøren er _ALGOLIA, data blir lagret i EU.
  • Leverandøren Sanity.io bruker vi som publiseringssystem. Her finner du deres personvernerklæring: https://www.sanity.io/legal/privacy. Informasjonskapslene vi bruker fra denne leverandøren er sanitySession, data blir lagret i EU.
  • Leverandøren Vimeo bruker vi til å spille av video. Her finner du deres personvernerklæring: https://vimeo.com/privacy. Informasjonskapslene vi bruker fra denne leverandøren er player og vuid, data blir lagret i EU.
  • Leverandøren YouTube bruker vi til å spille av video. Her finner du deres personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy.
  • Leverandøren Task Analytics bruker vi til spørreundersøkelser. Her finner du deres personvernerklæring: https://www.taskanalytics.com/privacy. Informasjonskapslene vi bruker fra denne leverandøren er _tmc, data blir lagret i EU.

Informasjonskapsler på marintmiljo.no fra oss og våre leverandører

Informasjonskapsler eller “cookies” i nettleseren brukes til å huske en nettleser, bytte språk, utføre et søk og huske dine tidligere søk eller lignende. Vi benytter ikke informasjonskapsler for markedsføring eller kundeservice som kan identifisere deg.

Huske deg fra gang til gang og se hvordan du beveger deg rundt på nettstedet

Informasjonskapsler som settes av Google Analytics, vårt statistikkverktøy, har forstavelsen _ga og _gat. (Vi bruker Google Analytics i tråd med personvernlovgivningen og lagrer ingen personlige opplysninger som IP-adresse eller lignende om deg.)

Vi bruker et verktøy for spørreundersøkelser som heter Task Analytics. Informasjonskapslene heter _tmc. Task Analytics har ikke tilgang til noen av dine persondata.

Disse er ikke nødvendige for å bruke funksjonalitet på nettstedet.

Spille av video

Vi deler videoer fra blant annet Vimeo og YouTube. Når du spiller av en video legger leverandøren av video igjen en cookie om den er fra Vimeo, men ikke om den er fra YouTube.

Se etter cookie-navnene player og vuid.

Sikre at funksjonalitet på marintmiljo.no virker som ønsket

Noen informasjonskapsler sikrer at du kan bytte språk på nettstedet, lete i kartløsninger og filtrere søk. Disse heter _lang, _ALGOLIA og sanitySession.

Vi anbefaler at du ikke skrur disse av, men om du skulle ønske å gjøre det, kan du stille inn nettleseren din så den avviser alle cookies fra marintmiljo.no.

Har du spørsmål?

Kontakt oss gjerne på post@marintmiljo.no eller på telefon 901 30 900.